مطالب مفید

قالب های رادیویی (آشنایی با انواع قالب رادیو)

قالب های برنامه سازی رادیو

وقتی از شنیدن یک برنامه رادیویی لذت می بریم و برامون گوش دادنِ ساعت ها از یک برنامه، خسته کننده نمیشه، دلیلش رعایت فرمت قالب های رادیویی هست که در ادامه در موردش برای شما توضیح خواهم داد.

رادیو کاربردهای فراوانی دارد و امروزه برای GPS، رادیو FM، تلفن همراه، دوربین های کنترلی و… از امواج رادیو استفاده میشه. یکی از رسانه های محبوب و قابل دسترسی آسون در سراسر جهان رادیو است. دوستداران فراوانی دارد و محدود به زمان و مکان نیست.

امروزه به شکل های مختلفی میتونید رادیوی خودتونو داشته باشید و همونطور که میدونید فعالیت در رادیو و رسانه ملی و ورود به آن شرایط خاص و سخت مربوط به خودش رو دارد. اما داشتن رادیو برای خودتون با توجه به تکنولوژی امروز، خیلی کار سختی نیست.

رادیو چطور کار میکنه؟

رادیو امواجی داره که نامرئی هستند و میتونن اطلاعات رو به کیلومترها ارسال کنن. این امواج در جاهای مختلفی استفاده میشن همونطور که در مقدمه هم گفتم و همین باعث شده در جوامع بشری تغییرات زیادی ایجاد شود.

موج رادیو AM چیه؟

در امواج رادیو دامنه تغییراتی داره که Aa اون رو با یک فرکانس خاصی انجام میده. بعد از این تغییراتی که ولتاژ سیگنال داره رو برای کار با گوشی یا بلندگو تقویت میکنه.

کیفیت موج AM چطوره؟

با توجه به مقررات FCC، موج AM میتونه 11 کیلوهرتز رو حمل کنه و کیفیت صدا در این موج مناسبه و زمانی که از خودرو استفاده می کنند 6-5 کیلو هرتز پهنای باند صوتی داره.

موج رادیو FM چیه؟

موج FM به این معنیه که روی فرکانس حامل ، سیگنال های صوتی رمزگذاری شده هستن.

برد رادیو FM چقدره؟

کیفیت خوبی داره اما از 60-50 کیلومتر بیشتر رو پوشش نمیده و محدود به افق دیدنی شماست.

ایستگاه رادیویی چطور کار میکنه؟

از طریق دریافت و ارسال امواج پیام رو دریافت و ارسال میکنه. رادیو یک سیگنالی هست که با سرعت بسیار بالایی حرکت میکنه.

قالب در رادیو چیه؟

یک برنامه رادیویی تا به گوش شنونده برسه شرایط ساختاری خاص خودش رو طی میکنه. هر کدوم از این شرایط نیاز به صرف وقت و دانش و انرژی داره. ایجاد جذابیت های شنیداری از ویژگی های بارز قالب هاست.

تعریف قالب رادیویی

به نحوه ارائه موضوع مورد نظرتون قالب میگن. که با ترکیب فرم، مدت یا زمان و کیفیت ارائه همراه است.

انواع قالب رادیویی

قالب ها دارای انواع مختلفی هستن که از ساده و مرکب تشکیل شدن و استفاده از هر کدوم نیاز به مهارت دارد و به دو دسته ساده و مرکب تقسیم میشه.

  1. قالب ساده رادیویی: که شامل استفاده از یک فرم موسیقی و یک فرم به دلخواه تان هست.
  2. قالب مرکب رادیویی: هم شامل استفاده از دو فرم یا بیشتر و موسیقی میشه.

سخن پایانی

آشنایی با دنیای رادیو بسیار جذابه. همونقدر که جذابه شرایط خاص خودش رو هم داره. شما برای این که بتونین در هر رادیویی به خصوص رادیوی شخصیتون خوش بدرخشین باید تفاوت هایی ایجاد کنین.

ایجاد این تفاوت ها مستلزم آموزش، تمرین، وقت گذاشتن هست. چنانچه مایل بودین با دنیای جذاب رادیو، انواع فرم، قالب و ساخت اون ها آشنا بشین میتونین در دوره برنامه سازی رادیویی که برای شما تدارک دیده شده شرکت کنین و حرفه ای تر فعالیت کنین. این دوره آموزشی با تدریس بنده انجام شده و تجربیات کامل در حوزه برنامه سازی رادیویی در قالب یک دوره جامع برای شما گردآوری شده که از صفر تا صد، شما رو با تمامی مباحث مرتبط آشنا می کنه.

با آرزوی بهترین ها برای شما.

زهرا شیراحمدی

گوینده، مجری و آیتم ساز رادیو هستم. از سال 1396 فعالیتم رو آغاز کردم و از سال 1397 همکاری با سازمان صداوسیما رو با رادیو مرکز اصفهان شروع کردم. تلاشم این هست که تجربیات چندین ساله خودم رو از این طریق در اختیارتون قرار بدم. از طریق شماره 09020371951 آماده شنیدن صدای گرم شما هستم 🙂

این قابلیت در سایت غیرفعاله!