عمومی

فن بیان در خواستگاری را چطور ارتقا دهیم؟

نکات و راهکارها

یکی از مهمترین لحظات زندگی هر فردی زمانی است که به خواستگاری می رود. یکی از مهم ترین کارهایی که باید به درستی و با حساسیت زیاد انجام شود، نحوه صحبت کردن است، یعنی روند بیان در قرار گذاشتن برای رسیدن به هدف و بالعکس. اگر شرایط لازم را نداشته باشیم با پرورش فن بیان می توانیم به مقصود مورد نظر برسیم. بنابراین، مقوله تکنیک‌های بیان در خواستگاری می‌تواند بسیار مهم باشد و باید دانش بالایی در این زمینه داشته باشید.

مراحل و آداب خواستگاری چیست؟


با توجه به حساسیت قرار ملاقات، بهتر است قدم به قدم یاد بگیرید که چه کاری انجام دهید تا بهترین نتیجه را از قرار ملاقات بگیرید.



قبل از اینکه به خواستگاری بروید



قبل از ارائه پیشنهاد، توجه به چند نکته بسیار مهم است. برای اینکه خواستگاری خوب و موفقی پیش رو داشته باشید نکات زیر را رعایت کنید:



به شخصیت فرد توجه کنید



قبل از خواستگاری، بهتر است بدانید که شریک زندگی شما چه شخصیتی دارد. شناخت تیپ شخصیتی او می تواند تصمیم گیری را برای شما آسان تر کند. به یاد داشته باشید که داشتن شخصیت متضاد می تواند زندگی را در آینده سخت کند. به عنوان مثال، اگر شخصیت بسیار اجتماعی دارید و قصد دارید با فردی با شخصیت درونگرا ازدواج کنید، ممکن است در آینده برای شما مشکل ساز شود.

 

آمادگی کامل داشته باشید



یادتان باشد قبل از پیشنهاد دادن باید بدانید که چه می خواهید بگویید و منتظر نمانید تا طرف مقابل از شما سوال بپرسد، سعی کنید سوالات و درخواست هایی که برایتان مهم است را در ذهن داشته باشید و یادداشت کنید. دانستن اینکه چه دغدغه ها و انتظاراتی از زندگی زناشویی دارید به شما کمک می کند تا قبل از ازدواج آماده باشید.



اعتماد به نفس داشته باشید


اعتماد به نفس در خواستگاری به شما کمک می کند تا درخواست ها و گفتگوهای خود را به آرامی بیان کنید و اگر با چیزی موافقت نکردید، می توانید با جسارت و قاطعیت نظر خود را بیان کنید. البته اعتماد به نفس یعنی مغرور بودن.  این در مورد قضاوت طرف مقابل نیست، بنابراین سعی کنید همه جوانب را در ذهن داشته باشید.

دوران نامزدی

در دوران نامزدی باید به حفظ احترام کامل توجه کنید، به صحبت های یکدیگر خوب گوش دهید و یکی از مهمترین مسائل در خواستگاری این است که همیشه صادق باشید. هرگز برای به دست آوردن آنچه می خواهید دروغ نگویید زیرا (ماه هرگز پشت ابر نمی ماند) و وقتی دروغ های شما فاش می شود اتفاقات بدی رخ می دهد. شما را می توان دروغگو نامید، اعتماد به نفس خود را از دست داد و زندگی خود را خراب کرد. پس یادتان باشد که همیشه باید صادق باشید، زیرا اگر زندگی مشترکتان بر پایه ای محکم شروع شود و اگر پاسخ «نه» را بشنوید، از همان ابتدا آن را احساس خواهید کرد و زندگی خود را نابود نمی کنید. 

نکته دیگر در دوران نامزدی این است که گاهی اوقات سوالات و درخواست هایی از شما پرسیده می شود که برای آن آمادگی ندارید و به همین دلیل باید فردی قوی باشید که بتوانید به خوبی به سوالات جواب دهید.

خوب بشنوید



نکته بسیار مهمی که در مورد تکنیک بیان باید بدانید این است که تکنیک بیان تنها صحبت کردن مداوم نیست، بلکه گوش دادن فعال و مناسب نشانه یک تکنیک بیان قوی است. همچنین تمایل به اطلاع رسانی به مخاطبان را نشان می دهد. شما باید منطقی و مودب باشید، البته گوش دادن به معنای سکوت کامل و چیزی نگفتن نیست، بلکه این اشتباهی است مانند زیاده روی در صحبت کردن.


بعد از نامزدی



بعد از نامزدی هر دو طرف باید دوباره تحلیل کنند، فکر کنند و اجازه دهند همسرشان تصمیم بگیرد. سپس از طریق خانواده نظرشان را اعلام کنند.
البته نکات روند خواستگاری فراتر از آن چیزی است که تا به حال به اختصار به آن پرداختیم. 


 صحبت های قبل از آشنایی


مکالمات قبل از قرار ملاقات می تواند بسیار مهم باشد، این گفتگوها، به خصوص برای آشنایی با یکدیگر قبل از قرار ملاقات، می تواند کار شما را توضیح دهد و در وقت و انرژی شما صرفه جویی کند. برای شما و به شما کمک می کند در زمان قرار ملاقات با این مشکلات مواجه نشوید و به سراغ مسائل دقیق تری بروید.

مهم ترین گفتگو قبل از ازدواج را می توان به شرح زیر در نظر گرفت:

  • وضعیت پوشش
  • وضعیت ارتباط با خانواده و دوستان
  • موقعیت مالی
  • شرایط کار
  • همه اینها برای هر یک از طرفین بسیار مهم است.


کنترل استرس و اضطراب


قرار گرفتن در یک محیط جدید و تصمیم گیری در مورد آینده زندگی، کاملا طبیعی است که در طول تصمیم به ازدواج احساس استرس کنید. اما استرس مداوم مطلوب نیست زیرا شما را عصبی و درمانده می کند، بنابراین کنترل استرس و اضطراب ضروری است. برای حل این مشکل، مقداری آب سرد بنوشید و چند نفس عمیق بکشید.



انتظارات خود را مشخص کنید.



قبل از برقراری اولین تماس تلفنی برای تعیین جلسه عروسی، اهداف و معیارهای خود را مشخص کنید، بدانید چه می خواهید و چه چیزی برای شما ارزشمند است.



خودت باش



هرگز سعی نکنید خود را از نظر مالی، اجتماعی، ذهنی و غیره بالاتر نشان دهید. خود واقعی شما بهتر از هر چیز دیگری است.



حقایق را بیان کنید



هنگام گفتن داستان های گذشته و حال، فقط حقیقت را بگویید و چیزی را پنهان نکنید، یعنی. حقایقی مانند مشکلات خانوادگی، بیماری جدی، نامزدی ناموفق یا ازدواج.



با اطمینان صحبت کنید



عاملی با اعمال باشید، یعنی از قبل به حرف هایتان ایمان داشته باشید و به آن ها عمل کنید تا حرف هایتان به طرف مقابل نفوذ کند و آنها به حرف های شما اعتماد کنند. تکنیک های بیان در خواستگاری عبارتند از اعتماد به کلمات، زبان صحیح بدن، حرکات صورت و چشم در جای مناسب و به روش صحیح. پس سعی کنید از همه آنها در مکان و زمان مناسب استفاده کنید. همیشه نظر شخصی خود را در مورد مسائل، با اطمینان، بدون شرم، بدون استرس و عصبیت بیان کنید.



به لحن صدای خود توجه کنید.



وقتی صحبت می کنید، آنقدر آهسته صحبت نکنید که شنیدن صدای شما برایشان سخت باشد، طوری که فکر کنند شما خجالتی هستید، نه آنقدر بلند که صدای شما ناشنوا باشد، فکر کنند شما فرد خوشحالی هستید. نکته مهم دیگر این است که تک تک حرف نزنید زیرا زیبایی کلام شما از بین می رود و هیچکس به حرف شما توجه نمی کند زیرا این قدرت تمام می شود. پیشنهاد می کنم در هنگام صحبت به جای استفاده از کلمات و صداهای بی معنی مانند ههههممممممممممممممممممممممممممممممممم فکر کنید کلمه بعدی تونو پیدا کنید و دوباره حرف بزنید.

 

زمان جلسه خواستگاری را در طولانی نکنید



گفتگوهای زیاد و طولانی باعث خستگی می شود. پس در این مورد به یاد داشته باشید که بهترین زمان برای قرار ملاقات بین 1 تا 2 ساعت است، اگر برای آشنایی خود برنامه ریزی کرده اید و مهارت های خود را تقویت کرده اید می توانید از زمان و مهارت خود برای این امر استفاده کنید. به بهترین شکل ممکن ظاهر شوید و بهترین تصمیم را برای آینده مهم خود بگیرید.



والدین صحبت می کنند



والدین نقش بسیار مهمی در مراسم عروسی دارند، والدین باید با سوال بپرسند و ارتباط برقرار کنند و عروس و داماد یا خانواده هایشان را بشناسند. 




سخن پایانی


تا اینجا نکات مهم تکنیک های بیانی در خواستگاری را یاد گرفتید. امیدواریم با رعایت این نکات خواستگاری خوبی داشته باشید و در آینده ازدواج موفقی داشته باشید. به یاد داشته باشید که نحوه صحبت با همسرتان یکی از مهمترین نکات زندگی است. در ادامه اگر نیاز به گذراندن دوره فن بیان دارید با من در ارتباط باشید.

 

 

 

 

 

 

زهرا شیراحمدی

گوینده، مجری و آیتم ساز رادیو هستم. از سال 1396 فعالیتم رو آغاز کردم و از سال 1397 همکاری با سازمان صداوسیما رو با رادیو مرکز اصفهان شروع کردم. تلاشم این هست که تجربیات چندین ساله خودم رو از این طریق در اختیارتون قرار بدم. از طریق شماره 09020371951 آماده شنیدن صدای گرم شما هستم 🙂

مواردی که پیشنهاد می‌کنم بخوانید

این قابلیت در سایت غیرفعاله!